CUKORVIRÁG KÉSZÍTÉS ALAPJAI

Ha láttad már munkáimat, ha ismered stílusom, tudnod kell, hogy én nem szokványos módon készítem a cukor virágokat. Mindig a természetességre törekszem, nemcsak színben, de formában is. Az én munkáiban nem látni drótot és van, hogy 4-5 féle színt használok ahhoz, hogy megkapjam a tökéletes árnyalatot. Ahol csak tudom, igyekszem az erezést is láthatóvá tenni, hisz ez is a szirom része. Ha nemcsak az eredetire hasonlító virág készítését szeretnéd elsajátítani, hanem természeteset alkotni, akkor gyere hozzám tanulni.

Én a gyári cukormasszák használatában hiszek, mert minőségi munka csak olyan alapanyagokból készíthető, amihez extrém finomra porított cukrot használnak és gyártásukat komoly kutató munka előzte meg. Porfestéket sem kezdünk el otthon készíteni, ahogy a hozzá való drótot sem a barkács boltban szerezzük be.

Első lépésben ismerkedünk a különféle cukormasszákkal, utána jön a színezés (por és gél festékkel), színkeverés (különféle színű masszák össze keverése), helyes tárolási módok. Húzott, tölcséres és drótozott cukorvirág, valamint levél és kitöltővirág készítése. Különféle szaggatók, erezők bemutatása konkrét példákon keresztül, valamint a cukorvirág készítésénél használt modellező szerszámok megismertetése (ezek: erezők, gömb szerszámok, kúp, vágott kúp). Porral való festés elsajátítása, valamint a kész virág átgőzölése PME gőzölővel a levelek befújása ehető levél fénnyel. 

A tanfolyamhoz szükséges minden eszközt biztosítunk, a kész virágok vagy díszek elvihetők.

Dátum:

2020-as dátumok hamarosan....

Helyszín:

M0 autópálya 70-es kijárat, Bevásárló központ felé Magnum Lőtér feletti oktató termünk, 2151 Fót, Fehérkő u. 6.

Kávét, teát, üdítőt  biztosítunk.

Oktató: Havan Ágnes - aranyérmes tortadekoratőr


Ár: 30.000 Ft

Jelentkezni lehet itt

Általános szerződési feltételek itt