Termékeink  
Termékeink  
Kipróbáltuk a Squire Kitchen SFP masszáját

A múlt heti Cake International kiállításon találkoztam Fran-el, aki szintén nagy cukorvirág készítő és nem mellesleg az angol Squire Kitchen cég tulajdonosa. Ők gyártják anglia első számú cukorvirág masszáját az SFP-t (Sugar Flourist Paste).

Beszélgettünk a készítési technikákról, valamint a piacon fellelhető anyagokról, és megdöbbenve hallotta, hogy itt Magyarországon milyen nehéz beszerezni egy minőségi terméket. Megkért teszteljem a masszáját, és osszam meg a véleményem róla. Rögtön egy nehéz virággal kezdtem, hisz ha ez megy, akkor már a többivel nem lehet baj. Ez a virág a pók krizantém, melynek nehézségét a hosszú, keskeny virág szirmok adják. Nehéz szaggatni és utána még minden vékony szirmot meg is kell erezni kézzel. A terméket kézbe véve a csomagoláson látható volt a minőség, hisz fény- és légzáró csomag még visszazáró csíkkal is el volt látva, de nem olyan nem mindig összeragadó fajtával, hanem az egyszeri simításra is szorosan záródóval. Első lépésként a fehér masszát világos zöldre színeztem sárga, kék és egy nagyon pici barna gél állagú festékkel. Ettől lett ilyen pasztell színű. A massza állaga, bár sárgából nagyobb mennyiséget tetten bele, nem változott, a festéket szépen magába szívta és gyorsan is tudtam vele dolgozni. Egy kis adagot kinyújtottam átlátszó vékonyra, amihez nagyon kevés keményítőre volt szükségem, a massza nem ragadt a felülethez, az újbóli nyújtásokhoz csak levegőt kellett alá tennem és szépen lehetett tovább nyújtani. A Szaggatóba nem tapadt bele, könnyedén kijött, így egy este alatt 3 virágot is sikerült elkészítenem.

Ilyenek lettek:


A teszt nagyon jól sikerült, a masszát be is tettük kínálatunkba.

vissza