Saracino Sugarplus Izomalt, 0.5 kg, alkalmas karamell és cukordíszek készítésére. Az izomaltot edénybe töltjük, majd lehetőség szerint indukciós tűzhelyen 160-165 °C-ig főzzük. A hőmérsékletet hőmérővel ellenőrizzük, különben gyorsan elégethetjük az anyagot. Főzés után hagyjuk állni, hogy a buborékok eltávozzanak, majd 150°C alatt már színezhetjük gél festékkel. Hőálló szilikonlapra önthetjük, majd húzhatjuk és formázhatjuk. Figyelem: az izomalt rendkívül forró anyag, ne használjuk csak védő kesztyűben, ellenkező esetben könnyen égést okozhat. Használata előtt érdemes informálódni, vagy oktatáson részt venni. Az izomalt két, kémiailag a cukoralkoholokhoz tartozó anyag keveréke. Hozzávetőleg fele olyan édes, mint a kristálycukor (szaharóz). Cukorhelyettesítő hő- és saválló, anyag, melyből sokkal stabilabb dísz készíthető mint a kristálycukorból, valamint főzés közben nem színeződik el (sárgul meg), szép átlátszó víztiszta színe marad. Az izomalt veszélytelennek számít. Nagy mennyiségben fogyasztva azonban hasmenést, és puffadást okozhat.
A kész cukordíszeket kihűlés után azonnal fújjuk be ételfénnyel, hogy megakadályozzuk a pára által okozott mattulást.