PME természetes
ételfesték, krémek, mázak, tészták színezéséhez, 100 %-ban naturál, csak
természetes anyagot tartalmaz, alkoholmentes. Használat előtt felrázandó.
Felbontás után hűtőben kell tartani.
Összetevők:
Nedvesítőszer: (glicerin E422), víz, Savanyúságot
szabályozó anyag: (citromsav E330),
térfogatnövelő: (maltodextrin egy közepesen
édes poliszacharid, élelmiszerek adalékanyagaként
használatos. Keményítőből vonják ki; megjelenési formája krémfehér,
nedvszívó por. Könnyen emészthető, olyan gyorsan szívódik fel, mint
a glükóz.),
emulgeálószer: (poliszorbát E433 A poliszorbátok veszélytelennek
számítanak. A zsíranyagcserébe kerülve lebomlanak.).
antioxidáns: (alfatokoferol E307), szintetikus,
E-vitamin, antioxidáns, amely megvédi a sejteket a károsodástól, lassítva a
lipidek (zsírok) oxidációját és a szabad gyökök képződését.
riboflavin
E101, B2
vitamin kémiai elnevezése, Riboflavint természetes forrásból, például
tejsavóból vagy élesztőből lehet kivonni.
színezék:
nátrium réz E141, a klorofill rézkomplexe akkor keletkezik, amikor
a klorofill (E 140) központi magnéziumatomját egy
rézatomra cserélik. A rézkomplex zöld színe hőre és fényre stabilabb, mint a
természetes klorofill. Először zöld növényekből, főként csalánból és
lucernából, extrakcióval
klorofillt nyernek. Egy következő
kémiai reakcióval ezt
klorofillinné alakíthatják.